Festes i fires

FIRES I FESTES

MERCAT MEDIEVAL
Se celebra el Divendres Sant. Enguany s'ha celebrat la 15ena edició. Es tracta d'una fira consolidada que acull a unes 3.000 persones. Hi trobem demostracions demostració d'oficis (forjador, cisteller, filadora, terrisser, escloper, rajoler, torner, llauner, teuler, joier), demostració d'elaboració d'escultures de fusta amb xerrac i amb destral, matalasser, carboner, tonedor. Mostra de bestiar del món rural, una exposició d'eines antigues vinculades amb els treballs de la pagesia i la ramaderia de la zona. La fira també compta amb activitats paral·leles de caire lúdic com un planetari, tir amb arc, passejades en ponis i activitats pels infants. Trobada de puntaires i cotxes clàssics i animació a càrrec de Drakonia. Trobareu parades de productes artesans i alimentació i recreació de la cuina, dormitori i comuna de la casa de pagès. Tot plegat fa que gaudiu d'un dia inoblidable a Santa Maria de Besora i de ben segur que repetireu. La Fira medieval realitzada el 30 de març de 2018 ha comptat amb la col·laboració del Consell Comarcal d'Osona - Osona Turisme i la Diputació de Barcelona - Àrea de Desenvolupament Econòmic Local.

HOMENATGE A LA GENT GRAN
L’últim dissabte del mes de juliol té lloc aquest homenatge per totes les persones del poble més grans de 65 anys. Se’ls ofereix una missa i tot seguit un vermut i un dinar.

APLEC DE LA SARDANA
Se celebra l’últim dissabte del mes d’agost a les 6 de la tarda amb la participació de dues cobles.

FESTA MAJOR
Se celebra la setmana de l’11 de setembre amb l'organització de diversos actes entre els que destaquen la festa del jovent i el dinar popular. També hi trobem havaneres, espectacles i ball.

REIS
El dia 5 de gener a les 7 de la tarda cavalcada de Reis.

Darrera actualització: 30.04.2018 | 19:13
Darrera actualització: 30.04.2018 | 19:13