Castell de Besora

Sobre una plataforma a uns 1025 mts d’alçada i envoltada en bona part de cinglera, hi ha les restes del castell de Besora i de l’església romànica de Santa Maria. L’església romànica de Santa Maria, consagrada el 898 pel bisbe Gotmar a petició d’Emma, filla de Guifré el Pilós i abadessa del monestir de Sant Joan de les Abadesses, es va reconstruir el s. XI sota la protecció del castell. Hi destaca un interessant campanar quadrangular de tres plantes i el porxo, probablement del s. XII. 
Mereix la visita tant pel seu valor arquitectònic i històric, com pel geogràfic. El sinuós sender per arribar-hi des de Santa Maria de Besora és de gran bellesa i la vista panoràmica des del cim és magnífica. 

Com arribar-hi: El camí s’inicia per una pista que trobem just a l’entrada del poble a mà esquerra venint de Sant Quirze. Un cop hem passat la masia del pla avançant sense camí amb els xaragalls a la nostra esquerra hem d’anar a buscar els primers arbres del bosc que tenim davant nostre. A partir d’aquí comença el sender.
Temps: 45’ a peu des de Santa Maria de Besora.
Dificultat: Baixa tot i que el pendís és considerable però curt.
 

Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 26.04.2018 | 10:36